مردم شناسی

مردم این شهر عموما شیعه دوازده امامی هستند که زبان ایل ملکشاهی زیر شاخه ای از کردی جنوبی با لهجه ملکشاهی است. در بسیاری از واژه‌های این گویش می توان اثری از گویش پهلوی اشکانی و پهلوی ساسانی مشاهده نمود.مردم ارکواز مردمی خونگرم مهمان نواز وطن دوست و فرهنگ دوست بوده که بر حفظ آداب و رسوم خود به شدت پایبند می باشند.جوانمردیهای جوانان این خطه به همراه ایلات در دوران دفاع مقدس از یادها نمی رود.

مردمان کرد نژاد شهرستان ملکشاهی از ایل ملکشاهی هستند که اکنون در سی و نه روستا و سه شهر این شهرستان، از شهرستان‌های توابع استان ایلام سکونت دارند و براساس سرشماری سال ۱۹۴۰ میلادی، هفت هزار و پانصد خانوار که جمعیت آنان به بیش از پنجاه هزار نفر می‌رسید در این منطقه ساکن بودند. به‌طور کلی این عشیره در دو منطقه تمرکز یافته‌اند و بدین شرح است:

ملکشاهی چمزی: ۱- خمیس ۲- خرزینوند ۳-کلگه ۴- جمعه ۵- خداداد ۶- ملگه ۷- شکربگ ۸- حسین بگ ۹-روسگه (رستم بیگ) ۱۰- نقی (نظر بگ) ۱۱- قیطولی ۱۲- گلان ۱۳- کله وند ۱۴- کینیانه ۱۵- خلیل وند ۱۶- کُناری وند ۱۷-حمانه و کول (علی نظر) ۱۸- سَرایلوند ۱۹- شه میر (شیره میر) ۲۰- کل کل ۲۱- گراوندی ۲۲- کوگر ۲۳- سیه گه ۲۴- کاظم بگ ۲۵- باباهای پیر محمد
ملکشاهی گچی: ۲۶- رسولوند ۲۷- باولگ ۲۸-کوکی۲۹- خِیٓرشٓه ۳۰- دوقرصه ۳۱- قیطول و حلاج ۳۲- خلف ۳۳- قطره سیه ۳۴- سیرانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست